AzbesztmentesítésAjánlatkérés 

 

Az építőiparban rendkívül sok helyen alkalmazták az azbesztet kiváló tűzállóságának köszönhetően – pl. Eternit csövek gyártásához egészen az ezredfordulóig. Az ötvenes-hatvanas években épült épületek fűtés- és kazáncsöveinél minden bizonnyal találhatunk még szórt azbesztet  ami kiporlását követően, belélegezve rendkívül veszélyes és káros az emberi szervezetre nézve  de szinte nem találunk Magyarországon olyan települést, ahol ne találkoznánk ennek egy másik felhasználási formájával, az azbesztcementtel.  – gondoljunk csak a lakosság által széles körben és változatosan alkalmazott régi hullám- és síkpalára.

Szerencsére a palatetők kevésbé károsak egészségünkre nézve, mivel a cementben megkötött azbesztszál önmagától nem kerülhet ki a környezetbe, de éppen ezért tilos bármilyen formában megtörni, megfúrni, csiszolni, vagy vágni a régi pala felületét! Ráadásul a bontást szükséges bejelenteni az illetékes hatósághoz, továbbá munkatervet kell mellé készíteni, ezért inkább forduljon szakcéghez, ha régi palatetőjétől megszabadulna!

A bontás után keletkezett azbeszttartalmú hulladékról sem szabad megfeledkezni! Azt szabályszerűen csomagolni kell, hogy minimálisra csökkentsük annak kockázatát, hogy az azbesztszál kikerülhessen a környezetbe, valamint az elszállítása és lerakása is csak szabályozott keretek között történhet!

Azbesztmentesítési szolgáltatásaink:

  • Mintavétel előkészítése laborvizsgálatokhoz
  • Laboratóriumi elemzések, ellenőrző vizsgálatok előkészítése
  • Felmérések, kockázatelemzések készítése
  • Mentesítési munkatervek készítése
  • Azbesztmentesítés kivitelezése - Eternit csövek, hullám- és síkpala bontása
  • Azbeszthulladék szakszerű csomagolása és elszállítása
  • Kiváltó tetőfedések szakszerű kivitelezése

 

 

Végh Sándor
Ügyvezető, tulajdonos